Politika Privatnosti

Opšte informacije

Ovu Politiku privatnosti izdaje ZU apoteka Lilly Drogerie Beograd, Pilota Mihajla Petrovića br. 6, Beograd – Rakovica, matični broj: 17670816, PIB: 104552057 ( u daljem tekstu Lilly Drogerie / rukovalac ). Za više informacija o Lilly Drogerie, pogledajte naš vebsajt: https://www.lilly.rs/
Politika privatnosti sastavni je deo Uslova korišćenja online prodavnice.

Lice za zaštitu podataka o ličnosti je Nikola Lazarević. Kontakt e-mail: nikolavlazarevic@yahoo.com

1. Obrada ličnih podataka

Zaštiti privatnosti korisnika online prodavnice pristupamo vrlo ozbiljno te nam je stoga važno informisati Vas o načinu obrade Vaših ličnih podataka, svrsi i zaštiti te Vam pružiti i sve ostale relevantne informacije odnosne na prikupljanje i korištenje Vaših ličnih podataka kao korisnika online prodavnice.

Sve Vaše podatke obvezujemo se obrađivati i štititi u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS, br. 87/2018 u daljem tekstu: Zakon o zaštiti podataka o ličnosti) te svim pozitivnim propisima na snazi u Republici Srbiji, po najvišim standardima koje Lilly Drogerie primenjuje u svom poslovanju.

Za korišćenje usluga naše online prodavnice možete biti registrovani ili neregistrovani korisnik.

2. Pravni osnov za obradu ličnih podataka

Obrada podataka korisnika Lilly Drogerie Loyalty online prodavnice vrši se se u skladu sa članom 12. st. 1. tački 2) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti te članom 12. st. 1. tački 1. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Za realizaciju kupovine naših proizvoda, u obavezi ste nam dostaviti određene lične podatke bez kojih ne bi bilo moguće realizirati kupovinu. Lični podaci Kupca neće biti upotrebljeni u marketinške ili bilo koje druge svrhe, ukoliko Kupac nije izrazio saglasnost za navedeno, odnosno dao pristanak.

Ako kupac želi postati član Lilly Drogerie lojalti programa, tada je nužno da da prihvati opšte uslove Ugovora o pristupanju lojalti programu te se u tom slučaju njegovi podaci obrađuju temeljem navedenog Ugovora.

Više informacija možežete pogledati ovde

3. Svrha obrade ličnih podataka

Svrha obrade ličnih podataka korisnika korisnika online prodavnice je realizacija kupovine naših proizvoda, isporuke pošiljke na adresu koju ste ostavili, rešavanje reklamacija, kontakt sa potrošačem u slučaju da je potrebna neka dodatna informacija sa pošiljkom, primanje marketinških poruka putem elektronske pošte ili SMS poruka ukoliko ste dali pristanak za navedeno.

4. Vrste ličnih podataka koje prikupljamo i obrađujemo

Lični podaci koji su neophodni prilikom kupovine na sajtovima ZUA Lilly Drogerie su sledeći:
  • Ime i prezime,
  • adresa elektronske pošte (e-mail),
  • kontakt telefon,
  • mesto stanovanja i poštanski broj,
  • adresa stanovanja
  • i IP adresa sa koje pristupate online prodavnici.

Isti podaci se prikupljaju i za neregistrovane korisnike.

Ime i prezime, kontakt telefon, mesto stanovanja i poštanski broj su neophodni za samu isporuku porudžbine. Adresa elektronske pošte se koristi za slanje konfirmacionih poruka po završenoj kupovini, i komunikaciju, i ukoliko ste dali pristanak, za slanje marketinških i reklamnih poruka. IP adresu beležimo iz sigurnosnih razloga.

Molimo da primite k znanju da Vašu adresu elektronske pošte ne razmenjujemo sa svojim poslovnim partnerima. Moguće je, međutim, da ćemo Vam slati ponude u ime svojih poslovnih partnera. Imajte na umu da je moguće, ako iskoristite neku ponudu poslovnog partnera i postanete njegov klijent, da će Vam oni nezavisno od nas slati ponude. U tom slučaju ćete ih posebno morati obavestiti ako ubuduće ne želite primati njihove ponude.

Naš je cilj slati ponude za koje verujemo da su klijentima relevantne i vredne. Ponude se izrađuju i vode u skladu sa strogim uslovima osmišljenima da bi se zaštitile sigurnost i privatnost ličnih informacija naših klijenata. U svakom trenutku možete se sami odjaviti (opt-out) sa newsletter liste klikom na link koji postoji u svakoj poruci poslatoj od strane našeg tima zaduženog za newsletter.

5. Razdoblje čuvanja osobnih podataka

Vaše lične podatke čuvaćemo 5 godina od poslednje upotrebe našeg sajta.

7. Razmena ličnih podataka

Lilly Drogerie može lične podatke razmenjivati sa sledećim grupama primalaca:

  1. Obrađivačima podataka koji u ime Lilly Drogerie kao rukovaoca obrađuje podatke o ličnosti temeljem pismenog ugovora i pismenih uputstava te preduzima, a u skladu sa ugovornim odnosu sa rukavocem sve potrebne mere zaštite ličnih podataka.
  2. Kurirskoj službi koji u ime Lilly Drogerie vrši isporuku porudžbina kupcima a u skladu sa ugovornom odnosu sa rukovaocem vodi

U svim takvim slučajevima Lilly Drogerie će zadržati kontrolu nad ličnim podacima i odgovornost za korišćenje ličnih podataka, a ostale primatelje obavezati odgovarajućim ugovorima na postupanje sa ličnim podacima u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

8. Obrada ličnih podataka maloletnih lica

Maloletnim licima nije dozvoljen pristup niti korišćenje sajta i kao takva se ne vrši obrada podataka maloletnih lica.

Lilly Drogerie proverava odgovarajućim merama da li se usluge naše online prodavnice odvijaju u skladu sa zakonskom obavezom iz člana 16. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

9. Administrativne e-mail poruke

Za potrebe registracije i /ili realizacije kupovine, Lilly Drogerie šalje administrativne e-mail poruke koje se odnose na korisničku aktivnost na svom sajtu i uključuju poruke u vezi s određenim korisničkim računima, zahteve ili pitanja i koje su nužne za funkcionisanje stranice te se primanje navedenih poruka ne može isključiti.

10. Obrada ličnih podataka u okviru marketinških aktivnosti

Vaše lične podatke obrađujemo u svrhe marketinga, samo ako ste nam za isto dali pristanak. U tu svrhu, možemo Vam slati newslettere na adresu koju ste naznačili za primanje takvih poruka.

Svoj pristanak za primanje marketinških poruka u svako doba možete opozvati sa budućim dejstvom slanjem email poruke na shop@lilly.rs. Kako bi bili sigurni da postoji osnov za brisanje vaših podataka moguće je da ćemo od vas zatražiti da nam takav zahtev pošaljete sa email adrese kojom ste se prvobitno registrovali na naš sajt.

Ako želite postati član Lilly Drogerie lojalti programa tada je nužno da da prihvatite opšte uslove Ugovora o pristupanju lojalti program navedenog u tački 2. ove Politike privatnosti. Lilly Drogerie ne vrši profilisanje Korisnika Lilly Drogerie Loyalty kartice u smislu definicije iz člana 4. st. 1. tačke 5. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, ali u cilju poboljšanja korisničkog iskustva može slati marketinške poruke grupama korisnika segmentirano.

11. Pristupanje ličnim podacima

Vašim Identifikacijskim ličnim informacijama na naše veb sajtu možete pristupiti pomoću šifre i Vašeg korisničkog imena. Preporučujemo da nikome ne otkrivate vašu šifruu. Uz to, vaše Identifikacijske lične informacije se čuvaju na serveru kojem mogu pristupiti samo odgovorne osobe i pružatelji usluga.

12. Informacije vezane za vaša prava

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti pripadaju Vam sledeća prava:

  • Pravo na informisanje o Vašim ličnim podacima koje smo pohranili,
  • Pravo na pristup podacima,
  • Pravo na ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade Vaših ličnih podataka
  • Pravo na prigovor na obradu podataka
  • Pravo na podnošenje pritužbe Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Ako želite iskoristiti Vaša prava, obratite se Vašim zahtevom na adresu shop@lilly.rs kao i kontatom našeg Call centra 011/4130-414

13. Povezane Internet stranice

Morate biti svesni da druge Internet stranice do kojih možete doći koristeći link na stranici www.lilly.rs mogu sadržavati odredbe o zaštiti privatnosti koje se razlikuju od ovde navedenih odredaba.

14. Korišćenje kolačića

Kada pregledate stranice na adresi shop.lilly.rs, a niste se registrovali za neku od naših online usluga, to činite anonimno. Tom prilikom ne prikupljamo Vaše lične informacije, kao što su ime i prezime, adresa, telefonski broj ili adresa elektronske pošte. Međutim, naš softver koristi tzv. kolačiće (cookies) za prikupljanje informacija o načinu korišćenja svojih Internet stranica.

Na grupnoj osnovi se prikupljaju i prate informacije o serveru na koji je priključen Vaš računar, vrsti Vašeg internet čitača (npr. Firefox ili Internet Explorer), i o tome jeste li učestvovali u anketi. Ove se informacije koriste za ograničavanje glasanja samo jednom sa iste IP adrese, odnosno statistički podaci o internet pretraživačima.

Za potrebe rada stranice upotrebljavamo sledeće neophodne kolačiće

Neophodni (2)

Neophodni kolačići pomažu da sajt bude upotrebljiv omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija na stranici i pristup bezbednim oblastima veb sajta. Veb sajt ne može da funkcioniše pravilno bez ovih kolačića.

Ime Provajder Svrha Ističe Tip
ci_session shop.lilly.rs Beleženje statusa vašeg rada na stranici. Na primer, čuva trenutni sadržaj korpe dok pregledate ostale delove sajta. Generiše se uz svaku sesiju i zaboravlja nakon (session expiration) i apsolutno je neophodan za ispravno korišćenje sajta. 1 dan HTTP Cookie
rc::c google.com Ovaj kolačić služi da bi napravio sprečio automatizovane radnje (BOT) Sesija HTML Local Storage

Dodatno koristimo sledeće kolačiće trećih stranica

Statistika (3)

Statistički kolačići pomažu vlasnicima veb sajta da razumeju interakciju posetilaca sa veb sajtom anonimnim sakupljanjem informacija i izveštavanjem.

Ime Provajder Svrha Ističe Tip
_ga lilly.rs Google Universal Analytics kolačić namenjen da posetiocu sajta dodeli unikatni nasumično generisani broj u svrhu analitike. 2 godine HTTP Cookie
_gat lilly.rs Google Universal Analytics kolačić namenjen da limitira prkupljanje statističkih podataka. 1 dan HTTP Cookie
_gid lilly.rs Google Universal Analytics kolačić koji dodeljuje unikatnu vrednost svake posećene stranice u svrhu analitike 1 dan HTTP Cookie

Funkcionalni (2)

Kolačići namenjeni unapređenju funkcionalnosti sajta.

Ime Provajder Svrha Ističe Tip
__atuvs shop.lilly.rs AddThis kolačić koji omogućava posetiocima da podele sadržaj na razne platforme (Facebook, Twitter itd) Sesija HTTP Cookie
__atuvc addthis.com AddThis kolačić koji omogućava posetiocima da podele sadržaj na razne platforme (Facebook, Twitter itd) 1 godina
1 mesec
1 dan
HTML Local Storage

Marketing (18)

Marketing kolačići se koriste za praćenje posetioca na veb sajtovima. Namera je da se prikažu reklame koje su relevantne i privlačne za pojedinačnog korisnika a time i od veće vrednosti za izdavače i treće strane oglašivače.

Ime Provajder Svrha Ističe Tip
_fbp lilly.rs Facebook kolačić koji služi u marketinške svrhe, beleži našin i ponašanje posetioca i shodno tome prikazuje relevantne reklame poruke. 3 meseci HTTP Cookie
ads/ga-audiences google.com Used by Google AdWords to re-engage visitors that are likely to convert to customers based on the visitor's online behaviour across websites. Session Pixel Tracker
fr facebook.com Facebook kolačić koji služi u marketinške svrhe i shodno tome prikazuje relevantne reklame. 3 meseci HTTP Cookie
GPS youtube.com Registers a unique ID on mobile devices to enable tracking based on geographical GPS location. 1 dan HTTP Cookie
IDE doubleclick.net Used by Google DoubleClick to register and report the website user's actions after viewing or clicking one of the advertiser's ads with the purpose of measuring the efficacy of an ad and to present targeted ads to the user. 1 godina HTTP Cookie
PREF youtube.com Registers a unique ID that is used by Google to keep statistics of how the visitor uses YouTube videos across different websites. 8 meseci HTTP Cookie
test_cookie doubleclick.net Used to check if the user's browser supports cookies. 1 dan HTTP Cookie
tr facebook.com Used by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real time bidding from third party advertisers. Session Pixel Tracker
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com Tries to estimate the users' bandwidth on pages with integrated YouTube videos. 179 dana HTTP Cookie
YSC youtube.com Registers a unique ID to keep statistics of what videos from YouTube the user has seen. Session HTTP Cookie
yt-remote-cast-installed youtube.com Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Session HTML Local Storage
yt-remote-connected-devices youtube.com Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Persistent HTML Local Storage
yt-remote-device-id youtube.com Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Persistent HTML Local Storage
yt-remote-fast-check-period youtube.com Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Session HTML Local Storage
yt-remote-session-app youtube.com Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Session HTML Local Storage
yt-remote-session-name youtube.com Stores the user's video player preferences using embedded YouTube video Session HTML Local Storage
loc addthis.com AddThis kolačić koji omogućava posetiocima da podele sadržaj na razne platforme (Facebook, Twitter itd) 1 godina
1 mesec
1 dan
HTML Local Storage
uvc addthis.com AddThis kolačić koji omogućava posetiocima da podele sadržaj na razne platforme (Facebook, Twitter itd) 1 godina
1 mesec
1 dan
HTML Local Storage

Za osiguranje rada stranice upotrebljavamo i elemente trećih proizvođača (fontove, ikone, bootstrap, jQuery), koje uz preuzimanje mogu zabeležiti vašu IP adresu kod trećih obrađivača. Ti elementi nužni su za rad stranice.

Za bolje korisničko iskustvo na stranicama koristimo aplikaciju Facebook, koja može, da prosledi podatke o vašoj poseti Facebooku, pogotovo, ako već upotrebljavate usluge Facebooka. Takođe stranica sarađuje u mreži DoubleClick.

Takođe, u analitičke svrhe koristimo Google Analytics softver, koji sam po sebi prikuplja podate o posetama, ponašanju, navikama i slično. Kako on nije u vlasništvu ZUA Lilly Drogerie, za anonimnost i sigurnost tih podataka ne možemo garantovati niti se smatrati odgovornim .

Pored ovoga koristimo usluge sajta AddThis, koji omogućava lako deljenje stranica sa vašim poznanicima na razne društvene mreže kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest itd.

15. Izmene Politike privatnosti

Sve izmene ove Politike privatnosti privatnosti biće objavljene ovde kako biste bili u potpunosti obavešteni o zaštiti privatnosti koju nudimo.

Datum: 17. Decembar 2019 godine